sonority.nl

Startpagina

Nieuwe dirigent!

Sonority is het nieuwe seizoen gestart met een nieuwe dirigent: Jenny van Huissteden.

Op 9 oktober was de vuurdoop tijdens de Amstel Korendag in P60 in Amstelveen.

We kijken terug op een geslaagd optreden!

Nieuwe locatie!

Ook de locatie waar Sonority repeteert is veranderd. Jarenlang zongen we in het Activiteiten Centrum van Heliomare aan de Zwarteweg. Sinds een paar maanden hebben we die locatie verruild voor de Oude Veiling aan de Marktstraat. 

Welkom op de site van Sonority

Hester Macrander                             foto: Verburg fotografie
Hester Macrander foto: Verburg fotografie

Sonority bestaat ruim 25 jaar!

 

en heeft dit zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 gevierd met twee optredens waarbij Sonority de sterren van de hemel heeft gezongen.

De foto's zijn te zien op onze facebookpagina

 

De presentatie van de optredens was in goede handen bij cabaretier en theatermaker Hester Macrander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonority is opgericht in 1990 en bestaat dit jaar dus 25 jaar!

 

 

Het jubileumjaar heeft het thema: van zilver naar goud meegekregen.

De aftrap van het jubileumjaar was in Paradiso en de officiële opening van het jaar in Welkom Thuis tijdens de Sing-Inn. 

 

Sonority telt 34 enthousiaste zangers.

Sonority's repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popmuziek maar ook een mooie ballad ontbreekt niet.

Sinds augustus 2010 staat Sonority onder leiding van dirigent Rik Henning. Rik heeft ruim ervaring als dirigent bij orkesten en koren. Ook speelt hij niet onverdienstelijk piano en heeft hij een prachtige zangstem.


In 2011 heeft Sonority haar 20-jarig jubileum groots gevierd met twee jubileum optredens en een jubileum weekend voor alle koorleden.

 

Sonority streeft er naar om jaarlijks een eigen optreden te organiseren; verder zingt het koor op festivals, in zorgcentra, tijdens de korendagen in Paradiso en één keer per jaar bij sponsor Café Bar Joppe in Aalsmeer. Maar ook voor een privé optreden thuis, bruiloft of braderie is Sonority in.

 

Sonority repeteert op dinsdagavond van 20.15 uur tot 22.00 uur op dit adres:

 

Oude Veiling

Marktstraat 19

1431 BD Aalsmeer

 

Wie ook bij Sonority wil zingen kan contact opnemen met onze secretaris, zie contactpagina.

Meer over Sonority

Op 14 september 1990 werd een vereniging opgericht met als naam Sonority, wat 'klankrijkheid' betekent.
 
Sonority laat van zich horen, in Aalsmeer maar ook ver daarbuiten; o.a. Leiden, Delft, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Medemblik en Maastricht hebben op het programma gestaan. Binnen de gemeentegrenzen hebben we onder andere in Zorgcentrum Aelsmeer, café Joppe, het gemeentehuis en de Oud Katholieke kerk gezongen. De afgelopen jaren heeft Sonority ook het muzikale gedeelte van huwelijksdiensten verzorgd.

Om de prestaties verder te vergroten worden er één of twee keer per jaar buiten de repetities om trainingen gehouden. Hierbij kan extra aandacht worden besteed aan b.v. choreografie en zangtechniek. 

Inmiddels zijn een aantal vaste commissies actief binnen het koor: repertoirecommissie, choreografiecommissie, kledingcommissie en PR-commissie. Ad-hoc commissies worden meestal in het leven geroepen om festiviteiten te verzorgen; een geheel verzorgde middag voor senioren, weekend Maastricht met het koor, jubileumcommissie.

Sonority bestond in 2010 20 jaar.  In deze periode heeft Sonority een aantal dirigenten gehad: Olaf van Rijn heeft de eerste vijf jaar voor het koor gestaan en werd opgevolgd door George Overmeire die het koor twaalf jaar gedirigeerd heeft. Na een interimperiode met Rutger van Leyden, Wien Wagenaer en Paulien Walch, heeft Sonority zes jaar onder leiding van Rik Henning gestaan. Het seizoen 2016/2017 start Sonority met een nieuwe dirigent: Jenny van Huissteden.