sonority.nl

SponsorKliks& Nieuwsarchief archief 2009

30-09-2009

Sonority zingt aan Zee

Nieuwe Meerbode 30 september 2009

Sonority Zingt aan Zee!

Zaterdag 3 oktober a.s. zingt popkoor Sonority tijdens de korendag in Zandvoort. In totaal zullen 23 verschillende koren uit het hele  land het publiek vermaken met spetterende optredens. Diverse stijlen zullen vertegenwoordigd zijn waaronder gospel, pop en shanty. Het thema van deze editie van de korendag is 'musical'.

Speciaal voor deze korendag wordt de Protestantse Kerk aan het Kerkplein in Zandvoort omgebouwd tot een gezellig theater.

Sonority treedt op van 21.00 tot 21.30 uur en daarna in de grote finale. Sonority zingt o.a. 'Dancing Queen' van Abba uit de musical 'Mama Mia' en 'Brand New Day' uit de 'Wizard of Oz'. Het koor staat onder leiding van dirigent Wien Wagenaer.

De opening van de korendag is om 10.00 uur en de finale om 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.zingenaanzee.nl of www.sonority.nl

22-06-2009

Nieuwe dirigent voor Sonority

Nieuwe dirigent voor Sonority

22 juni 2009

Nieuwe dirigent voor Sonority

Wien Wagenaer is sinds enige tijd de nieuwe dirigent van popkoor Sonority. De start is gemaakt na het optreden in Paradiso in januari. Inmiddels heeft Sonority er twee optredens opzitten onder leiding van Wien waardoor zij direct al een aantal uitdagingen is aangegaan. Tijdens deze optredens is gebleken dat zij zeer enthousiast dirigeert.

Het eerste optreden onder leiding van Wien, tijdens het Zingenzo festival in Loenen aan de Vecht, heeft Sonority zich zelfs naar de derde plaats weten te zingen.

Wien heeft onder andere ervaring als zangcoach, arrangeur en dirigent van verschillende uiteenlopende gezelschappen.  Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van zang en dirigeren.

“Sonority is een hechte, enthousiaste club mensen. Voor de toekomst staat in ieder geval aandacht voor zangtraining en ademtechniek op het programma en werken aan interpretatie”, aldus Wien. 

Het eerstvolgende optreden van Sonority is zaterdag 20 juni a.s. tijdens het Straattheaterfestival de Ronde Venen. Tussen 11.15 uur en 11.45 uur is het koor te beluisteren op de speelplek bij winkelcentrum de Lindeboom in Mijdrecht. Meer informatie over dit festival is te vinden op www.straattheaterdrv.nl.

01-04-2009

3e prijs voor Sonority

3e prijs voor Sonority

01 april 2009

3e prijs voor Sonority

Afgelopen zaterdag heeft popkoor Sonority de derde prijs behaald tijdens het Zingenzo-festival in Loenen aan de Vecht. Ieder koor kreeg een kwartier de tijd om te laten horen dat het ‘durfde te zingen’, het thema van dit festival. Winnaar van het festival werd de negenkoppige close-harmony en a capella groep Grof Volkoor’n.

De vakjury zei te hebben genoten van de 12 koren die zich presenteerden en noemde het een festival met een hoog peil, waarbij het plezier in zingen ervan afstraalde.

Het was voor Sonority de eerste uitvoering onder leiding van de nieuwe dirigent, Wien Wagenaer. Sonority heeft zich met ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Woorden zonder woorden’ en ‘Hart van mijn gevoel’ van de Kast en ‘Barcelona’ van Freddie Mercury en Montserrat Caballé naar de derde plaats toe weten te zingen.

25-03-2009

Sonority zingt in Loenen aan de Vecht

25 maart 2009

Sonority zingt in Loenen aan de Vecht

Zaterdag 28 maart gaat popkoor Sonority deelnemen aan het Zingenzo-festival 2009 in Loenen aan de Vecht.

Het Zingenzo-festival is een festival voor en door regionale koren die divers repertoire zingen. De koren presenteren zich in 15 minuten en worden beoordeeld door een vakjury die verschillende prijzen toekent. Het Zingenzo-festival wordt georganiseerd door Zingenzo, een organisatie waarin zang wordt gedoceerd en die de zangcultuur in de breedste zin stimuleert.

Vanaf 13.45 uur start het concours. Toegang is € 4,- voor volwassenen,

kinderen betalen € 2,-.

Om 14.30 uur is het de beurt aan Sonority. Er worden vier nummers gezongen waaronder Avond van Boudewijn de Groot en Hart van mijn gevoel van de Kast. Dit wordt het eerste optreden van Sonority onder leiding van de nieuwe dirigent, Wien Wagenaer.

Meer informatie over het festival en de routebeschrijving is te vinden op www.zingenzo.nl .

Wie ook onder leiding van Wien bij Sonority wil zingen kan contact opnemen via info@sonority.nl of via Marja van der Jagt 0297-329279

25-01-2009

Sonority zingt dak van Paradiso

25 januari 2009

Sonority zingt dak van Paradiso

Sonority heeft zich kort geleden met veel succes gepresenteerd tijdens de korendagen in het Amsterdamse Paradiso. Onder leiding van interim-dirigent Rutger van Leyden zong het Aalsmeerse popkoor het dak van Paradiso.

Tijdens de korendagen krijgen koren twintig minuten de tijd hun kunnen te tonen. Sonority wist het publiek te boeien met vijf uiteenlopende nummers waaronder het a capella gezongen ‘Because’ van The Beatles in een arrangement van Rutger van Leyden en ‘Hart van mijn Gevoel’ van De Kast, gearrangeerd door de vorige dirigent George Overmeire. Na het slotnummer ‘Barcelona’ bracht het publiek een staande ovatie. De inspiratie van Rutger van Leyden en het arrangement van George Overmeire speelden daarin een belangrijke rol. ‘Barcelona’ is wereldwijd bekend geworden door popfenomeen Freddie Mercury en operazangeres Montserrat Caballé.

Het optreden in Paradiso was de laatste keer dat Rutger van Leyden Sonority dirigeerde. Vanaf heden staat Wien Wagenaer voor het koor. Wien zat in Paradiso in de zaal en hoorde de presentator, die dat wist, zeggen: “Nou, je komt in een gespreid bedje!”.

22-01-2009

Complimentje Sonority

Complimentje Sonority

22 januari 2009

Complimentje voor het optreden van Sonority in Paradiso, in de Nieuwe Meerbode van 22-01-2009

01-01-2009

Sonority in Paradiso

januari 2009

Sonority in Paradiso

Zaterdag 17 januari zingt Sonority tijdens de Paradiso Korendagen 2009 in Amsterdam. Dit jaarlijks terugkerende korenfestival wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. Het doel van de Korendagen is om amateurkoren een professioneel podium te bieden om zich aan een publiek te presenteren. De Korendagen zijn inmiddels een begrip geworden voor vele koren in Nederland.

Sonority zal een vijftal nummers zingen waaronder Hart Van Mijn Gevoel van De Kast, Moonlight Shadow van Mike Oldfield & Maggie Reilly en het nummer Because van de Beatles dat voor het koor een primeur is.

Om 16.30 uur is het podium van de grote zaal voor Sonority.

Entree € 2,00 p.p. Kaartverkoop alleen aan de zaal.

Kijk voor meer informatie over de korendagen op: www.paradiso.nl/korendagen